Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμέρισμα στην Κομοτηνή







ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ




















Επιβλεψη






























Ολοκλήρωση

























Διαβάστε Για Το Έργο

     Ο αρχιτέκτονας και designer Κωνσταντίνος Αδάμος δημιούργησε μια Pop art κατοικία γεμάτη χρώμα και καθαρές γραμμές. Πίρε μια συνηθισμένη παλιά κατοικία και την μετέτρεψε σε ένα εκθεσιακού επιπέδου έργο τέχνης γεμάτο με πολύχρωμά έπιπλα, φωτεινά χρώματα και μια αισθητική που σε πηγαίνει πίσω  στον χρόνο. Σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο πολύβουο έργο, αλλά ένα μοναδικό έργο τέχνης που θέλει να φαίνεται χωρίς να φωνάζει και να διασκεδάζει την διάθεσή του χρήστη, χωρίς να κουράζει.
     Το καθιστικό εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Μπαίνοντας στο σπίτι το πρώτο που παρατηρείς είναι τα ράφια που σχηματίζουν την λέξη COLOR (χρώμα) την επίσης κόκκινη επιφάνια που κρύβει το κλιματιστικό και τον μοβ καναπέ. Το δάπεδο με τα πλακάκια σε χρώμα τσιμεντοκονίας και τους φούξια αρμούς κόβουν την ανάσα. Οι τοίχοι είναι λευκοί satin και η οροφή γυαλιστερή ώστε να κυκλοφορεί περισσότερο φως  ενισχύοντας την εφορία του χρήστη. Ο χώρος είναι ανοιχτός με καθιστικό και κουζίνα να συνυπάρχουν κερδίζοντας απόσταση για τον projector που προβάλει σε ένα πανί επιφάνιας 100in. Έντονοι χρωματισμοί στα έπιπλα του σαλονιού με φόντο την πολύχρωμη ταπετσαρία, ήπιες αρχιτεκτονικές γραμμές στην κουζίνα.
     Στους ιδιωτικούς χώρους η προσέγγιση είναι παρόμοια. Λειτουργικότητα, πρακτικότητα, καινοτομία και υλικά που ξεχωρίζουν και δεν διαβρώνοντες. Στην τουαλέτα κυρίαρχα υλικά είναι το μέταλλο (etalbond) και το γυαλί. Όλα είναι τοποθετημένα περιμετρικά από τον κεντρικό διάδρομο εκμεταλλευόμενος κάθε εκατοστό και «ακυρώνοντας» την κολόνα. Τα πιο ιδιωτικά δωμάτια χωρίζονται από τους κύριος χώρους με μια υπερμεγέθη συρόμενη πόρτα ύψους 2,80μ και πλάτος 1,65μ. Πίσω της υπάρχει ένας μικρός διάδρομος με την ντουλάπα για τα μπουφάν, παπούτσια, τσάντες και αντικείμενα που παίρνεις φεύγοντας από το σπίτι. Αριστερά είναι το υπνοδωμάτιο. Χώρος ηρεμίας και ιδικού ενδιαφέροντος. Το κρεβάτι όπως και σχεδόν όλα τα αντικείμενα του σπιτιού είναι σχεδιασμένα ιδικά για αυτό το διαμέρισμα. Χειροποίητα με πολύ στενή επίβλεψη και συχνά συμμέτοχή του αρχιτέκτονα στην κατασκευή. Το κρεβάτι σχεδιαστικά είναι Ιαπωνικού τύπου, χαμηλό χωρίς γείσο φερμένο στην pop κουλτούρα, γυαλιστερό με καθαρό, βαθύ χρώμα και στην βάση του εγκατεστημένη πολύχρωμη (rgb) λεντοταινία η οποία μεταμορφώνει το δωμάτιο κατά το δοκούν. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην φαίνονται πουθενά καλώδια, για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια κατασκευή από (etalbond) ώστε παράλληλα να στηρίξει την τηλεόραση και τα γαντζάκια τον καθημερινών ρούχων. Η ντουλάπα στο επάνω επίπεδο ενώνετε με αυτή του βεστιαρίου δημιουργώντας ένα ευρύχωρο και διαμπερές πατάρι για την αποθήκευση χαλιών και μεγάλων αντικείμενων.
     Όπως μπορείτε να δείτε και στης φωτογραφίες η αρχική θέληση για χρώμα και pop αισθητική έμεινε πιστή μέχρι την ολοκλήρωση. Κάθε δωμάτιο έχει την αισθητική που του αρμόζει με έντονες πιτσιλιές χρώματος. Συνοχή, διαχρονική αισθητική και έξυπνη εκμετάλλευση χώρων. Είναι εντυπωσιακό το πόσα πολλά μπόρεσαν να γίνουν μέσα σε 53.61τμ. Να μπορεί να εξυπηρετήσει με χαρακτηριστική άνεση δυο ενήλικες. Οι ιδιοκτήτες τόλμησαν να δεχθούνε την πρόκληση και να μου επιτρέψουν να τους προσφέρω ένα σύγχρονο, εθιστικά άρτιο και εντελώς διαφορετικό σπίτι.




Κων/νος Αδαμος
t .  693 8674 885